Reklam kod içeriği yüklenmemiş.
Ali Rüzgar Ayaz
Köşe Yazarı
Ali Rüzgar Ayaz
 

Öğretmenler

Toplumu iyileştirecek olan bir neslin filizlenmesini sağlayacak öğretmenler siz iyiki varsınız. Gerek 24 Kasım etkinliklerinde gerek ise 3 Aralık Engelliler gününde baş aktör öğretmenlerdi. Toplumun değişimini dönüşümünü sağlayan o sihirli eller ve yüce gönüllü insanlar öğretmenlerdir.  Küsmek nedir bilmeyen gönülden türkü söyleyen sesleri ile çoşturan yine öğretmenler.  Sahnede Ali Öğretmen karakteriyle  Ayşe  ,Uğur , Meral ,Murat ....tüm öğretmenleri  temsil eden gösteriyleriyle öğretmenlerin acılarını  ayrıca kendi dertlerini bırakıp  öğrencilerin dertleriyle nasıl dertlendiklerini de gösterdiler.  Öğretmenler kolay yetişmiyor bunu bilmek lazım sözünü bilmeden edenlerin özellikle bilmesi lazım.  Bilimelisiniz söz ağızdan çıkmayana kadar siz onun hükümranısınız söz ağızdan çıktıktan sonra sözlerinizin esirisiniz. Kimsenin esir olmasına gerek yok !  Sokak arasında engelilerin etkinliğine katılıp onlarla birlik olan ve yanınızdayız diyen, okullarında kermes yapıp tekerlekli sandalye hediye eden yine öğretmenler. Siz ne yüce gönüllü insanlarsınız. Gurur duyduk bu davranışlarınızla.  Şu türkü dilinizde ne güzel söylendi. Fikrimden geceler yatabilmirem Bu fikri başımdan atabilmirem Neyleyim ki sene çatabilmirem Ayrılık ayrılık aman ayrılık Her bir dertten ala yaman ayrılık Uzundur hicrinle kara geceler Bilmirem men kendim hara geceler Bir oktur kalbime yara geceler Ayrılık ayrılık aman ayrılık Her bir dertten ala yaman ayrılık   Sonuç şu ki öğretmen olmak toplum olmak birlikte hep beraber yaşamak.   .Yaşamın mimarları öğretmenler sesinizle yüreğinizle toplumun yaşam harcısınız.  Yüklenilen misyonu ve vizyonu layıkıyla yerine getiriyorsunuz. Size yakışanı yapıyorsunuz. Moralinizi bozmasın bazı sözler siz onların bilmemezliğine verin nasıl ki bir öğrenciye defalarca bir konuyu anlatıyorsanız anlaması için yine aynı şekilde milyonlarca kez anlamayan beyinler için anlatacaksınız,anlatıyorsunuz.  Yarınlar sizin eseriniz bugünler sizin emeğiniz...
Ekleme Tarihi: 10 Aralık 2019 - Salı

Öğretmenler

Toplumu iyileştirecek olan bir neslin filizlenmesini sağlayacak öğretmenler siz iyiki varsınız. Gerek 24 Kasım etkinliklerinde gerek ise 3 Aralık Engelliler gününde baş aktör öğretmenlerdi. Toplumun değişimini dönüşümünü sağlayan o sihirli eller ve yüce gönüllü insanlar öğretmenlerdir.

 Küsmek nedir bilmeyen gönülden türkü söyleyen sesleri ile çoşturan yine öğretmenler. 

Sahnede Ali Öğretmen karakteriyle  Ayşe  ,Uğur , Meral ,Murat ....tüm öğretmenleri  temsil eden gösteriyleriyle öğretmenlerin acılarını  ayrıca kendi dertlerini bırakıp  öğrencilerin dertleriyle nasıl dertlendiklerini de gösterdiler.
 Öğretmenler kolay yetişmiyor bunu bilmek lazım sözünü bilmeden edenlerin özellikle bilmesi lazım. 
Bilimelisiniz söz ağızdan çıkmayana kadar siz onun hükümranısınız söz ağızdan çıktıktan sonra sözlerinizin esirisiniz. Kimsenin esir olmasına gerek yok ! 

Sokak arasında engelilerin etkinliğine katılıp onlarla birlik olan ve yanınızdayız diyen, okullarında kermes yapıp tekerlekli sandalye hediye eden yine öğretmenler. Siz ne yüce gönüllü insanlarsınız. Gurur duyduk bu davranışlarınızla. 

Şu türkü dilinizde ne güzel söylendi.

Fikrimden geceler yatabilmirem
Bu fikri başımdan atabilmirem
Neyleyim ki sene çatabilmirem

Ayrılık ayrılık aman ayrılık
Her bir dertten ala yaman ayrılık

Uzundur hicrinle kara geceler
Bilmirem men kendim hara geceler
Bir oktur kalbime yara geceler

Ayrılık ayrılık aman ayrılık
Her bir dertten ala yaman ayrılık

 

Sonuç şu ki öğretmen olmak toplum olmak birlikte hep beraber yaşamak.  
.Yaşamın mimarları öğretmenler sesinizle yüreğinizle toplumun yaşam harcısınız. 
Yüklenilen misyonu ve vizyonu layıkıyla yerine getiriyorsunuz. Size yakışanı yapıyorsunuz. Moralinizi bozmasın bazı sözler siz onların bilmemezliğine verin nasıl ki bir öğrenciye defalarca bir konuyu anlatıyorsanız anlaması için yine aynı şekilde milyonlarca kez anlamayan beyinler için anlatacaksınız,anlatıyorsunuz. 
Yarınlar sizin eseriniz bugünler sizin emeğiniz...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersiverek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.