Siverek’te yemekten zehirlenen 150 öğrenci hastaneye kaldırıldı

SİVEREK 21.12.2023 - 17:45, Güncelleme: 21.12.2023 - 17:45
 

Siverek’te yemekten zehirlenen 150 öğrenci hastaneye kaldırıldı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde taşımalı eğitim gören 150 öğrenci, okulda yedikleri yemekten zehirlendi, öğrenciler ambulans ve servis araçlarıyla hastaneye kaldırıldı.
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Çıkrık Mahallesi Şehit Orhan İkralı İlkokulu ile Şehit Hamit İris ortaokulunda taşımalı eğitim gören öğrenciler 150 öğrenci yedikleri öğle yemekleri sonrasında, karın ağrısı şikâyetleri üzerine öğretmenlere başvurdu.   Okul idaresi durumu sağlık ekiplerine bildirdi, sağlık ekiplerinin incelemeleri sonrası öğrencilerin zehirlendiği tespit edildi. Öğrenciler ambulans ve servis araçlarıyla Siverek Devlet Hastanesine kaldırılarak müşahede altına alındı. Siverek Devlet Hastanesinde yoğunluk nedeniyle bazı ailelerinde öğrencilerini Diyarbakır’a götürdüğü öğrenildi. Siverek Devlet Hastanesine gelen öğrenci ve velilerle görüşen İlçe Kaymakamı Musa Aydemir, şuana kadar kötü durumda herhangi bir öğrencinin bulunmadığını, İlçe Kaymakamlık ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak sorumlular hakkında inceleme başlatıldığını belirtti. Yemeklerin Siverek Öğretmenevinde hazırlandığı öğrenilirken, olayla ilgili inceleme başlatıldı.
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde taşımalı eğitim gören 150 öğrenci, okulda yedikleri yemekten zehirlendi, öğrenciler ambulans ve servis araçlarıyla hastaneye kaldırıldı.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Çıkrık Mahallesi Şehit Orhan İkralı İlkokulu ile Şehit Hamit İris ortaokulunda taşımalı eğitim gören öğrenciler 150 öğrenci yedikleri öğle yemekleri sonrasında, karın ağrısı şikâyetleri üzerine öğretmenlere başvurdu.  

Okul idaresi durumu sağlık ekiplerine bildirdi, sağlık ekiplerinin incelemeleri sonrası öğrencilerin zehirlendiği tespit edildi. Öğrenciler ambulans ve servis araçlarıyla Siverek Devlet Hastanesine kaldırılarak müşahede altına alındı. Siverek Devlet Hastanesinde yoğunluk nedeniyle bazı ailelerinde öğrencilerini Diyarbakır’a götürdüğü öğrenildi.

Siverek Devlet Hastanesine gelen öğrenci ve velilerle görüşen İlçe Kaymakamı Musa Aydemir, şuana kadar kötü durumda herhangi bir öğrencinin bulunmadığını, İlçe Kaymakamlık ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak sorumlular hakkında inceleme başlatıldığını belirtti.

Yemeklerin Siverek Öğretmenevinde hazırlandığı öğrenilirken, olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersiverek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.