Siverek’te vakıflardan kiracılara şok: Yüzde 300 ile 500 arasında zam

SİVEREK 28.12.2022 - 09:41, Güncelleme: 28.12.2022 - 09:49
 

Siverek’te vakıflardan kiracılara şok: Yüzde 300 ile 500 arasında zam

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait işyerlerindeki kiracılarına yüzde 300 ile 500 arasında zam yaptı. Zamlara tepkili olan esnaf, fahiş zamların geri çekilmesi talebinde bulundu.
HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ... Siverek Şeytan Keçesi olan bilenen Kemaliye Caddesinde bulunan ve Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait işyerlerine, yüzde 300 ile 500 arasında zam uyguladı. Yıllardır iş yaptıkları işyerlerine yüksek zamla karşılasan çarşı esnafı, sok yaşadı. Vakıf malı kirası şimdi şahıs malından daha pahalı oldu Bu zamlarla birlikte vakıf malı kirasının, şahıs malından daha pahalıya çıktığını iddia eden çarşı esnaflarından Mehmet Uçma “ Şuanda şahsi dükkân ile vakıf malı dükkanı fiyatı aynı ve hatta artmış durumda. Benim vakıf malı olduğu için dükkânıma yaptığım tüm masraflar benim cebimden giderken, şahsi dükkâna yapılan masraf o işyeri sahibi tarafından karşılandığı halde, vakfın yüksek zamla karşımızı çıkması belimizi kırar. Bu kışta iş yok, güç yok ben bu parayı nerden getireceğim” Daha önce 1500 ilen şimdi 5 bin ödemem gerekiyor Daha önce 1500 kira verdiğini, zam ile birlikte 4500 ile 5 arası bir para vereceğiniz söyleyen Uçma” Açık söylüyorum bu kışta zaten iş olmuyor ve bunu karşılayacak güçte değiliz, buna birileri bir çare bulsun. Komşularımız hepsi itiraz dilekçesi verdi, bizde direk vakıflar genel müdürlüğüne direk başvurmayı düşünüyoruz. Zamları kendi kafalarına göre artırıyorlar, gelirimize, giderimize bakmadan bu zam mı yapmak adaletmidir” dedi Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün yaptığı yüksek orandaki zammı kabul etmeyen birçok esnafın genel müdürlüğe itiraz dilekçesi yazdığı ve dilekçelere olumlu cevap gelmediği takdirde önümüzdeki günlerde yüksek kira zammını konusunu yargıya taşıyacakları öğrenildi.
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait işyerlerindeki kiracılarına yüzde 300 ile 500 arasında zam yaptı. Zamlara tepkili olan esnaf, fahiş zamların geri çekilmesi talebinde bulundu.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ...

Siverek Şeytan Keçesi olan bilenen Kemaliye Caddesinde bulunan ve Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait işyerlerine, yüzde 300 ile 500 arasında zam uyguladı. Yıllardır iş yaptıkları işyerlerine yüksek zamla karşılasan çarşı esnafı, sok yaşadı.

Vakıf malı kirası şimdi şahıs malından daha pahalı oldu

Bu zamlarla birlikte vakıf malı kirasının, şahıs malından daha pahalıya çıktığını iddia eden çarşı esnaflarından Mehmet Uçma “ Şuanda şahsi dükkân ile vakıf malı dükkanı fiyatı aynı ve hatta artmış durumda. Benim vakıf malı olduğu için dükkânıma yaptığım tüm masraflar benim cebimden giderken, şahsi dükkâna yapılan masraf o işyeri sahibi tarafından karşılandığı halde, vakfın yüksek zamla karşımızı çıkması belimizi kırar. Bu kışta iş yok, güç yok ben bu parayı nerden getireceğim”

Daha önce 1500 ilen şimdi 5 bin ödemem gerekiyor

Daha önce 1500 kira verdiğini, zam ile birlikte 4500 ile 5 arası bir para vereceğiniz söyleyen Uçma” Açık söylüyorum bu kışta zaten iş olmuyor ve bunu karşılayacak güçte değiliz, buna birileri bir çare bulsun. Komşularımız hepsi itiraz dilekçesi verdi, bizde direk vakıflar genel müdürlüğüne direk başvurmayı düşünüyoruz. Zamları kendi kafalarına göre artırıyorlar, gelirimize, giderimize bakmadan bu zam mı yapmak adaletmidir” dedi

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün yaptığı yüksek orandaki zammı kabul etmeyen birçok esnafın genel müdürlüğe itiraz dilekçesi yazdığı ve dilekçelere olumlu cevap gelmediği takdirde önümüzdeki günlerde yüksek kira zammını konusunu yargıya taşıyacakları öğrenildi.

Habere ifade bırak !
Haberle İlişkili Video
Video Galeride Aç
Video albümüne giderek videoya yorum yazabilir yada videoyu sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersiverek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.