Siverek’te tarım işçilerin yevmiyeleri güncellendi

SİVEREK 25.07.2023 - 09:52, Güncelleme: 25.07.2023 - 09:52
 

Siverek’te tarım işçilerin yevmiyeleri güncellendi

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde tarla işince çalışan işçilerin için günlük yevmiye miktarı artırıldı.
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde günlük olarak, tarlalarda çalışan ya da taş toplayan işçilerin yevmiyeleri tarla sahipleri ile elçilerin ortak kararıyla artırıldı. 07.20.2023 tarihinde geçerli olmak üzere kişi başı yevmiye fiyatı 340 TL, taş toplama ve ayıklama fiyatı ise 425 TL oldu. Yeni yevmiye karar bir araya gelen ve 19 kişinin imzasının taşıdığı karar ilçede çalışan tüm elçi, işçi ve tarla sahiplerine bildirildi. Kararda bu fiyatlar altında işçi çalıştıran elçi ve tarla sahipleri tespit edildiği taktirde, 250 Bin TL ceza kesileceğini karara bağlandı.
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde tarla işince çalışan işçilerin için günlük yevmiye miktarı artırıldı.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde günlük olarak, tarlalarda çalışan ya da taş toplayan işçilerin yevmiyeleri tarla sahipleri ile elçilerin ortak kararıyla artırıldı. 07.20.2023 tarihinde geçerli olmak üzere kişi başı yevmiye fiyatı 340 TL, taş toplama ve ayıklama fiyatı ise 425 TL oldu.

Yeni yevmiye karar bir araya gelen ve 19 kişinin imzasının taşıdığı karar ilçede çalışan tüm elçi, işçi ve tarla sahiplerine bildirildi. Kararda bu fiyatlar altında işçi çalıştıran elçi ve tarla sahipleri tespit edildiği taktirde, 250 Bin TL ceza kesileceğini karara bağlandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersiverek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.