Bu ülkede Kürtçe ikinci resmi dil oldu!

SİVEREK 17.03.2024 - 12:22, Güncelleme: 17.03.2024 - 12:22
 

Bu ülkede Kürtçe ikinci resmi dil oldu!

Irak Bakanlar Kurulu, belgelerde Arapça ile Kürtçenin resmi dil olarak kullanılması kararını aldı.
Irak Bakanlar Kurulu Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani’nin başkanlığında haftalık olağan toplantısını gerçekleştirdi.   Irak Bakanlar Kurulu, Kürdistan Parlamentosu seçimleri için Seçim Komisyonu'na fon sağlanması ve ayrıca belgelerde Arapça ile Kürtçenin resmi dil kullanılması kararı aldı.   Rudaw’ın aktardığına göre, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Irak Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada, resmi dil olarak hem Arapça hem de Kürtçe kullanılmalıdır denildi.   “Hem Arapça hem de Kürtçe kullanılmalıdır”   Kurul ayrıca 1998 tarihli 33 Sayılı “Adli Belgeler Yasası”nda yapılan değişikliği onaylayarak yasanın, seçimle ilgili “belge ve sertifikalarda resmi dil olarak hem Arapça hem de Kürtçe kullanılmalıdır” şeklinde düzenlenmesine karar verdi. KAYNAK: (Haber Merkezi)
Irak Bakanlar Kurulu, belgelerde Arapça ile Kürtçenin resmi dil olarak kullanılması kararını aldı.

Irak Bakanlar Kurulu Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani’nin başkanlığında haftalık olağan toplantısını gerçekleştirdi.

 

Irak Bakanlar Kurulu, Kürdistan Parlamentosu seçimleri için Seçim Komisyonu'na fon sağlanması ve ayrıca belgelerde Arapça ile Kürtçenin resmi dil kullanılması kararı aldı.

 

Rudaw’ın aktardığına göre, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Irak Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada, resmi dil olarak hem Arapça hem de Kürtçe kullanılmalıdır denildi.

 

“Hem Arapça hem de Kürtçe kullanılmalıdır”

 

Kurul ayrıca 1998 tarihli 33 Sayılı “Adli Belgeler Yasası”nda yapılan değişikliği onaylayarak yasanın, seçimle ilgili “belge ve sertifikalarda resmi dil olarak hem Arapça hem de Kürtçe kullanılmalıdır” şeklinde düzenlenmesine karar verdi.

KAYNAK: (Haber Merkezi)
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersiverek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.