Siverek’te TMO’nun çalışmayan randevu sitemine tepki

SİVEREK 17.07.2023 - 12:59, Güncelleme: 17.07.2023 - 12:59
 

Siverek’te TMO’nun çalışmayan randevu sitemine tepki

Şanlıurfa ili yemeklik dane baklagiller üreticiler birliği, TMO’nun çalışmayan randevu sistemine tepki göstererek, bir basın açıklaması düzenledi.
Şanlıurfa ili yemeklik dane baklagiller üreticiler birliği başkan yardımcısı Hüseyin Demirbüken imzasıyla yayınlanan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi. “Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  TMO’nun alım fiyatlarını şu sözlerle açıkladı: “TMO alım fiyatlarını ekmeklik buğdayda ton başına 8 bin 750 lira, arpada 7 bin lira olarak kararlaştırdık. Bakanlığımız tarafından sisteme kayıtlı çiftçilerimize buğdayda ton başına bin lira, arpa için ton başına 500 lira destek olarak verilecektir.” Bu açıklamanın ardından buğday ve arpa hasadını yapan Şanlıurfa ili çiftçileri, TMO’ya ürünlerini vermek için online sistemden randevu almak istedi. Sistemden randevu alamayan çiftçiler ise duruma tepki gösterdi. TMO sisteminden randevu alamayan yüzlerce çiftçi mahsullerini yere bırakmışlar. Arpa, buğday her şey ziyan oluyor. Borçlu olan ya da yeri olmayan çiftçiler, buğdayı 7 TL’ den satmak zorunda kılıyorlar ürününü tüccarlara satıyor. Girdi maliyetlerin döviz endeksli borçlu oldukları için satmak zorundalar Ülkede birçok çiftçi mağdur Şanlıurfa ili yemeklik dane baklagiller üreticiler birliği olarak Tarım ve Ticaret Bakanlığı’nın bir an önce ivedilikli bir şekilde bu soruna çözüm bulmasını istiyoruz.  Türkiye tarım ülkesidir ve tarım ekonomimizin temelidir. Bu sebeple çiftçilerimize sahip çıkılmasını istiyoruz”
Şanlıurfa ili yemeklik dane baklagiller üreticiler birliği, TMO’nun çalışmayan randevu sistemine tepki göstererek, bir basın açıklaması düzenledi.

Şanlıurfa ili yemeklik dane baklagiller üreticiler birliği başkan yardımcısı Hüseyin Demirbüken imzasıyla yayınlanan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi.

“Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  TMO’nun alım fiyatlarını şu sözlerle açıkladı: “ TMO alım fiyatlarını ekmeklik buğdayda ton başına 8 bin 750 lira, arpada 7 bin lira olarak kararlaştırdık. Bakanlığımız tarafından sisteme kayıtlı çiftçilerimize buğdayda ton başına bin lira, arpa için ton başına 500 lira destek olarak verilecektir.” Bu açıklamanın ardından buğday ve arpa hasadını yapan Şanlıurfa ili çiftçileri, TMO’ya ürünlerini vermek için online sistemden randevu almak istedi. Sistemden randevu alamayan çiftçiler ise duruma tepki gösterdi.

TMO sisteminden randevu alamayan yüzlerce çiftçi mahsullerini yere bırakmışlar. Arpa, buğday her şey ziyan oluyor. Borçlu olan ya da yeri olmayan çiftçiler, buğdayı 7 TL’ den satmak zorunda kılıyorlar ürününü tüccarlara satıyor. Girdi maliyetlerin döviz endeksli borçlu oldukları için satmak zorundalar

Ülkede birçok çiftçi mağdur Şanlıurfa ili yemeklik dane baklagiller üreticiler birliği olarak Tarım ve Ticaret Bakanlığı’nın bir an önce ivedilikli bir şekilde bu soruna çözüm bulmasını istiyoruz. 

Türkiye tarım ülkesidir ve tarım ekonomimizin temelidir. Bu sebeple çiftçilerimize sahip çıkılmasını istiyoruz”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersiverek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.