Siverek'te Siyer sınavı yapıldı

SİVEREK 22.12.2022 - 15:28, Güncelleme: 22.12.2022 - 15:28
 

Siverek'te Siyer sınavı yapıldı

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinde Anadolu Gençlik Derneği temsilciliği öğrencilere yönelik Siyer yarışması düzenledi.
Tüm okullarda düzenlenen Siyer yarışmasına 700 öğrencinin katılım sağladığını belirten Anadolu Gençlik Derneği İlçe Başkanı Hilaloğlu öğrenci ve ailelerine teşekkür etti. Düzenlenen yarışma ile ilgili değerlendirmelerde bulunan AGD Siverek İlçe Başkanı Hamdi Hilaloğlu “Sayıların çoğaldığı, kentlerin büyüdüğü, gökdelenlerin yükseldiği bir zaman diliminizdeyiz. Kalabalıklar artarken insan yalnızlaşıyor, birbirimizin ötekisi oluyoruz. Hem ülke olarak hem de İslam coğrafyasının tamamında ihtiyacımız olan sevgi ve kardeşliktir, ihtiyacımız olan hakkı ve adaleti üstün tutmaktır. Gençlerimizin, âlemlere rahmet olarak gönderilmiş olan Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) hayatını okumaları, öğrenmeleri, bu yaşam örnekliğini kuşanmaları hepimizin hayrına olacaktır. “Acı tasnifi yapmayan, kardeşini kendine tercih eden, adaleti hakkıyla ayakta tutan, merhameti kuşanmış nesiller olmalı. İslam’ın temel kavramlarını bilen ve sapmalara karşı hakikati kuşanmış nesiller olmalı. Biliyorsunuz mücahede gayret etmektir. İslam’ı yaşama gayretidir. Yoldaki bir taşı kaldırma, bir yoksulu doyurma, bir yetimi sevindirme, bir zulmü engellemedir. Bütün bunların örnekliği Efendimizin (S.A.V.) hayatında mevcuttur.” Elbette bu yarışmanın katılımcılarını hoşnut edecek sürpriz hediyelerimiz olacak. Biz en güzel hediyenin, tüm katılımcıların zamanlarını Efendimizin (S.A.V.) örnek hayatını öğrenmeye ayırmaları olarak görüyoruz. Öte yandan İslam’ı ya da siyeri sadece ve sadece bilmenin bir karşılığı olduğunu da düşünmüyoruz. Çünkü İslam, insanın bütünüyle yaşaması için gönderilmiş bir dindir ve Efendimiz (S.A.V.) ise tutum ve davranışları ile hepimiz için örneklik teşkil eden bir önderdir. Bu örneklik tüm zamanlara ve mekânlara seslenmektedir.” dedi. Her yıl Türkiye’nin il ve ilçelerinde Hazreti Muhammed’in hayatını anlatan kitapları gençlere ulaştırılıyor. Siverek genelinde tüm Liselerimize de Siyer-i Nebi kitapları ulaştırılarak konferanslar düzenlenmiş ve kayıt standları kurulmuştur. Siyer-i Nebi Yarışmamıza Siverek'te 700 öğrencimiz başvurmuş bu vesile ile yarışmamız ailelerin de teveccühünü kazanarak birçok ailemizin evine Siyer-i Nebi Kitabımızın girmesine vesile olmuştur.  Bu çalışmalarımızı Milli Eğitim Bakanlığımızdan izinler alınmış ve tüm okullarımızda resmi yollar ile duyurularımızı yaparak bütün öğrencilerimize ulaşılmaya çalışılmıştır.
Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinde Anadolu Gençlik Derneği temsilciliği öğrencilere yönelik Siyer yarışması düzenledi.

Tüm okullarda düzenlenen Siyer yarışmasına 700 öğrencinin katılım sağladığını belirten Anadolu Gençlik Derneği İlçe Başkanı Hilaloğlu öğrenci ve ailelerine teşekkür etti.
Düzenlenen yarışma ile ilgili değerlendirmelerde bulunan AGD Siverek İlçe Başkanı Hamdi Hilaloğlu “Sayıların çoğaldığı, kentlerin büyüdüğü, gökdelenlerin yükseldiği bir zaman diliminizdeyiz. Kalabalıklar artarken insan yalnızlaşıyor, birbirimizin ötekisi oluyoruz. Hem ülke olarak hem de İslam coğrafyasının tamamında ihtiyacımız olan sevgi ve kardeşliktir, ihtiyacımız olan hakkı ve adaleti üstün tutmaktır. Gençlerimizin, âlemlere rahmet olarak gönderilmiş olan Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) hayatını okumaları, öğrenmeleri, bu yaşam örnekliğini kuşanmaları hepimizin hayrına olacaktır. “Acı tasnifi yapmayan, kardeşini kendine tercih eden, adaleti hakkıyla ayakta tutan, merhameti kuşanmış nesiller olmalı. İslam’ın temel kavramlarını bilen ve sapmalara karşı hakikati kuşanmış nesiller olmalı. Biliyorsunuz mücahede gayret etmektir. İslam’ı yaşama gayretidir. Yoldaki bir taşı kaldırma, bir yoksulu doyurma, bir yetimi sevindirme, bir zulmü engellemedir. Bütün bunların örnekliği Efendimizin (S.A.V.) hayatında mevcuttur.” Elbette bu yarışmanın katılımcılarını hoşnut edecek sürpriz hediyelerimiz olacak. Biz en güzel hediyenin, tüm katılımcıların zamanlarını Efendimizin (S.A.V.) örnek hayatını öğrenmeye ayırmaları olarak görüyoruz. Öte yandan İslam’ı ya da siyeri sadece ve sadece bilmenin bir karşılığı olduğunu da düşünmüyoruz. Çünkü İslam, insanın bütünüyle yaşaması için gönderilmiş bir dindir ve Efendimiz (S.A.V.) ise tutum ve davranışları ile hepimiz için örneklik teşkil eden bir önderdir. Bu örneklik tüm zamanlara ve mekânlara seslenmektedir.” dedi.

Her yıl Türkiye’nin il ve ilçelerinde Hazreti Muhammed’in hayatını anlatan kitapları gençlere ulaştırılıyor. Siverek genelinde tüm Liselerimize de Siyer-i Nebi kitapları ulaştırılarak konferanslar düzenlenmiş ve kayıt standları kurulmuştur. Siyer-i Nebi Yarışmamıza Siverek'te 700 öğrencimiz başvurmuş bu vesile ile yarışmamız ailelerin de teveccühünü kazanarak birçok ailemizin evine Siyer-i Nebi Kitabımızın girmesine vesile olmuştur.  Bu çalışmalarımızı Milli Eğitim Bakanlığımızdan izinler alınmış ve tüm okullarımızda resmi yollar ile duyurularımızı yaparak bütün öğrencilerimize ulaşılmaya çalışılmıştır.

Şanlıurfa HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersiverek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.