Siverek Devlet Hastanesi’ndeki Yeni Uygulama Vatandaşı Mağdur Ediyor!
Siverek Devlet Hastanesi’ndeki Yeni Uygulama Vatandaşı Mağdur Ediyor!
Siverek Devlet Hastanesi’nde özellikle dahiliye polikliniklerinde doktorların randevusuz hasta kabul etmemesi, özellikle köylerden gelen ve randevu almayı bilmeyen vatandaşları zor durumda bırakıyor.
Yeni uygulamaya tepki gösteren hastalar, mağduriyetlerini dile getirerek çözüm talep ediyor.
Hastane gelerek mağdur olan vatandaşlardan biri olan Mehmet Kaya (58), köyden geldiğini belirterek şunları söyledi:
“Sabahın erken saatinde kalkıp köyden geldim. Sıramı alırım, muayene olurum diye düşündüm ama doktorlar randevusuz hasta bakmıyor dediler. Biz yaşlı insanlarız, internetten randevu almayı bilmiyoruz. Ne yapacağız şimdi, geri mi döneceğiz?”
Benzer bir mağduriyeti yaşayan Ayşe Demir (45) ise sistemin kendileri için büyük bir sıkıntı olduğunu belirtti:
“Telefonum yok, internetim yok, randevuyu nasıl alacağımı bilmiyorum. Önceden gidip sıraya giriyorduk, şimdi ise kapıda kalıyoruz. Köyden geliyoruz, bir daha nasıl geleceğiz?”
Bir başka hasta Hasan Yıldız (63) da mağduriyetini şu sözlerle dile getirdi:
“Benim kronik hastalıklarım var, gelip muayene olmak istedim. Randevun yoksa bakmıyoruz dediler. Bizim köyde internet çekmiyor, nasıl randevu alacağız? Hastaneye geldik, geri mi dönelim?”
Vatandaşlar, özellikle yaşlıların ve köyden gelenlerin randevu sistemine erişiminin zor olduğunu belirterek hastane yönetiminin esnek davranmasını talep ediyor. Ancak doktorların randevusuz hasta kabul etmeme kararını idarenin dışında aldıkları ve bunun hastane yönetiminden bağımsız bir uygulama olduğu öğrenildi. Hastane idaresinin, dahiliye doktorlarının başlattığı bu keyfi uygulamayı en kısa sürede sonlandırmak için gerekli çalışmaları sürdürdüğü gelen bilgiler arasında.
Yetkililerden bu soruna bir çözüm bulmaları bekleniyor.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.