Siverek’te ilk kez Yılmaz Güney’i anma programı düzenleniyor

SİVEREK 24.03.2022 - 10:01, Güncelleme: 05.12.2022 - 08:59
 

Siverek’te ilk kez Yılmaz Güney’i anma programı düzenleniyor

Siverek Kültür, Bilim ve Sanat Derneği tarafından, Siverek ilçesinde ilk kez Yılmaz Güney’i anma ve kutlama programı düzenliyor.
Kültür, sanat, edebiyat, eğitim, gelenek ve görenekleri yaşatmak amacıyla Siverek ilçesinde kurulan Siverek Kültür, Bilim ve Sanat Derneği bir ilke daha imza atıyor. Daha önce ilçemizin gelenek ve göreneklerini yaşatmak amacıyla çeşitli etkinlikler, programlar düzenleyen dernek, bu defa da dünyaca tanınan çirkin kral olarak bilinen, Siverekli senarist, yönetmen ve sinema oyuncusu Yılmaz Güney’i anma programı düzenliyor. 2. geleneksel yazarlar ve şairler günü Dernek yetkilileri tarafından yapılan açıklama da, 2 gün sürecek programın ilk etabında 31 Mart tarihinde, 2. Geleneksel yazarlar ve şairler günü düzenlenecek. Programda okurlar, Siverekli yazar ve şairlerle tanışma fırsatı bularak, kitapları imzalama fırsatı bulacak. İmza gününe katılacak yazar ve şairler Tarihi Gümrük Hanınnda yapılacak olan imza gününe Siverekli 16 yazar ve şairin katılacağı belirtilen açıklamada, imza gününe katılacak yazar ve şairlerin, ‘Mehmet Emin Bayraktar, Koçali Aymaz, Hicri İzgören, Necla Siverek, Fatime Zehra Önler, Zivin Kılıç, Zeynep Şenateş, Muammer Torunlu, Muzaffer Kalaba, Sinan Karakaş, Sabri Çepik, Mustafa Özer, Eyyüp Kıran, İsmet Siverekli, Cemal Baraoğlu ve Ali Lale’ oldukları belirtildi. 2. gün Yılmaz Güneyi Anma ve Kutlama programı Programın 2. Gününde (01.04) tarihinde saat 13.00’de Siverekli ünlü oyuncu Yılmaz Güneyi Anma ve Kutlama programı düzenlenecek. Programda, önlü oyuncunun hayatı, sinevizyon gösterimleri, Güney’in oynadığı sineme gösterimleri gibi çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Program ile ilgili açıklamada bulunan Siverek Kültür, Bilim ve Sanat Derneği Başkanı Halil Yoğunlu,” İstanbul Siverek Kültür Bilim ve Sanat Derneği  Siverek Gümrük Han’da bulunan şubemiz açıldığı günden bu yana değerli projelere imza attı. 31 Mart tarihinde saat 13:00’de düzenlediğimiz geleneksel II. Yazarlar ve Şairler Günü etkinlikleri kapsamında Gümrük Han’da değerli yazarları ve şairleri ağırlayacağız. 01 Nisan’da ise Siverek’imizin iftiharı Yılmaz Güney’i anma ve kutlama Günü düzenleyeceğiz. Hepimizin heyecanla beklediği  bu önemli etkinlik gününde siz değerli hemşehrilerimizi aramızda görmekten mutlu olacağız. Tüm Sivereklilerin bu programa katılmalarını bekliyoruz” dedi
Siverek Kültür, Bilim ve Sanat Derneği tarafından, Siverek ilçesinde ilk kez Yılmaz Güney’i anma ve kutlama programı düzenliyor.

Kültür, sanat, edebiyat, eğitim, gelenek ve görenekleri yaşatmak amacıyla Siverek ilçesinde kurulan Siverek Kültür, Bilim ve Sanat Derneği bir ilke daha imza atıyor.

Daha önce ilçemizin gelenek ve göreneklerini yaşatmak amacıyla çeşitli etkinlikler, programlar düzenleyen dernek, bu defa da dünyaca tanınan çirkin kral olarak bilinen, Siverekli senarist, yönetmen ve sinema oyuncusu Yılmaz Güney’i anma programı düzenliyor.

2. geleneksel yazarlar ve şairler günü

Dernek yetkilileri tarafından yapılan açıklama da, 2 gün sürecek programın ilk etabında 31 Mart tarihinde, 2. Geleneksel yazarlar ve şairler günü düzenlenecek. Programda okurlar, Siverekli yazar ve şairlerle tanışma fırsatı bularak, kitapları imzalama fırsatı bulacak.

İmza gününe katılacak yazar ve şairler

Tarihi Gümrük Hanınnda yapılacak olan imza gününe Siverekli 16 yazar ve şairin katılacağı belirtilen açıklamada, imza gününe katılacak yazar ve şairlerin, ‘Mehmet Emin Bayraktar, Koçali Aymaz, Hicri İzgören, Necla Siverek, Fatime Zehra Önler, Zivin Kılıç, Zeynep Şenateş, Muammer Torunlu, Muzaffer Kalaba, Sinan Karakaş, Sabri Çepik, Mustafa Özer, Eyyüp Kıran, İsmet Siverekli, Cemal Baraoğlu ve Ali Lale’ oldukları belirtildi.

2. gün Yılmaz Güneyi Anma ve Kutlama programı

Programın 2. Gününde (01.04) tarihinde saat 13.00’de Siverekli ünlü oyuncu Yılmaz Güneyi Anma ve Kutlama programı düzenlenecek. Programda, önlü oyuncunun hayatı, sinevizyon gösterimleri, Güney’in oynadığı sineme gösterimleri gibi çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Program ile ilgili açıklamada bulunan Siverek Kültür, Bilim ve Sanat Derneği Başkanı Halil Yoğunlu,” İstanbul Siverek Kültür Bilim ve Sanat Derneği  Siverek Gümrük Han’da bulunan şubemiz açıldığı günden bu yana değerli projelere imza attı. 31 Mart tarihinde saat 13:00’de düzenlediğimiz geleneksel II. Yazarlar ve Şairler Günü etkinlikleri kapsamında Gümrük Han’da değerli yazarları ve şairleri ağırlayacağız. 01 Nisan’da ise Siverek’imizin iftiharı Yılmaz Güney’i anma ve kutlama Günü düzenleyeceğiz. Hepimizin heyecanla beklediği  bu önemli etkinlik gününde siz değerli hemşehrilerimizi aramızda görmekten mutlu olacağız. Tüm Sivereklilerin bu programa katılmalarını bekliyoruz” dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersiverek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.