Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

Bu yıl camiler çocuk sesleriyle şenlenecek

27.06.2019 - 18:01, Güncelleme: 05.12.2022 - 08:59
 

Bu yıl camiler çocuk sesleriyle şenlenecek

(Videolu)-Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl "Camiler çocuk dolsun, ahlakı Kur'an olsun" sloganıyla başlattığı Kur’an kurslarıyla camiler çocuk sesleriyle şenlendi.
Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl "Camiler çocuk dolsun, ahlakı Kur'an olsun" sloganıyla başlattığı Kur’an kurslarıyla camiler çocuk sesleriyle şenlendi. Her yıl okulların kapanmasıyla beraber Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açılan Yaz Kur’an Kursları, bu yıl Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde büyük bir katılım ve coşkuyla başladı. "Camiler çocuk dolsun, ahlakı Kur'an olsun" sloganıyla başlatılan kurslarla, çocuklar eğlenerek, dinini ve Kur’an’ı Kerim’i öğrenecek. Sabah saat 9.00’da başlayan ve 12.00’ye kadar süren kurslarda çocuklar değişik soysal etkinlikler sayesinde çocuk ve Cami’nin bir araya getirilmesi hedefleniyor. Cami içerisinde ilahi, saklambaç, mendil kapmaca oyunları yanında, değişik spor dalları sayesinde küçük çocuklar için yaz Kur’an kursları eğlenceli hale getiriliyor. Siverek Kale Mahallesinde bulunan Yeni Cami’de kurs gören öğrenci ve Kur’an Kursu hocalarını ziyaret eden Siverek İlçe Müftüsü Mahmut Yıldızbaş, yapılan etkinlik ve eğitimi yerinde inceledi. Amaçlarının çocukları Camilerle buluşturmak, Camileri çocuklara sevdirmek olduğunu belirten İlçe Müftüsü Mahmut Yıldızbaş,” Her yıl olduğu gibide bu yılda Diyanet İşleri Başkanlığımızın talimatı çerçevesinde ‘Camiler çocuk dolsun, ahlakı Kur'an olsun’ sloganıyla Kur’an Kurslarımız başladı. Diyanet İşlerine Bağlı tüm Camilerimizde günde 3 saat ve haftanın 5 günü bu kurslarımız 2 ay boyunca devam edecek. Maşallah tüm Camilerimiz dolu ve çocuk sesleriyle cıvıl cıvıl. Hem kız çocuklarımız ve hem de erkek çocuklarımız dini eğitimleri yanında çeşitli sosyal etkinliklerle de Kur’an Kurslarımızda eğitim görüyor. Çocuklarımız bu şekilde Cami ile bir bütün olarak yetişiyorlar” dedi Siverek Yeni Cami’sinde Kur’an Kursu hocalığı yapan Meryem Elibal,” Bu yıl hem erkek ve hem de kız öğrencilerinden Kursumuza talep çok maşallah, günde 3 saat verdiğimiz eğitimle çocuklarımıza, Kur’an’ı Kerim’in yanında, dini bilgiler öğretiyoruz, bu eğitimlerin yanında çeşitli sosyal etkinlikler yapıyoruz ve çok verimli geçiyor” diye konuştu Kur’an Kursuna bu yıl başlayan Zozan Kaya,’ Hocalarımız bizimle çok güzel ilgileniyor hem Kur’an öğreniyoruz ve hem de eğleniyoruz, çok mutluyuz” diye konuştu  
(Videolu)-Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl "Camiler çocuk dolsun, ahlakı Kur'an olsun" sloganıyla başlattığı Kur’an kurslarıyla camiler çocuk sesleriyle şenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl "Camiler çocuk dolsun, ahlakı Kur'an olsun" sloganıyla başlattığı Kur’an kurslarıyla camiler çocuk sesleriyle şenlendi.

Her yıl okulların kapanmasıyla beraber Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açılan Yaz Kur’an Kursları, bu yıl Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde büyük bir katılım ve coşkuyla başladı.

"Camiler çocuk dolsun, ahlakı Kur'an olsun" sloganıyla başlatılan kurslarla, çocuklar eğlenerek, dinini ve Kur’an’ı Kerim’i öğrenecek.

Sabah saat 9.00’da başlayan ve 12.00’ye kadar süren kurslarda çocuklar değişik soysal etkinlikler sayesinde çocuk ve Cami’nin bir araya getirilmesi hedefleniyor. Cami içerisinde ilahi, saklambaç, mendil kapmaca oyunları yanında, değişik spor dalları sayesinde küçük çocuklar için yaz Kur’an kursları eğlenceli hale getiriliyor.

Siverek Kale Mahallesinde bulunan Yeni Cami’de kurs gören öğrenci ve Kur’an Kursu hocalarını ziyaret eden Siverek İlçe Müftüsü Mahmut Yıldızbaş, yapılan etkinlik ve eğitimi yerinde inceledi.

Amaçlarının çocukları Camilerle buluşturmak, Camileri çocuklara sevdirmek olduğunu belirten İlçe Müftüsü Mahmut Yıldızbaş,” Her yıl olduğu gibide bu yılda Diyanet İşleri Başkanlığımızın talimatı çerçevesinde ‘Camiler çocuk dolsun, ahlakı Kur'an olsun’ sloganıyla Kur’an Kurslarımız başladı. Diyanet İşlerine Bağlı tüm Camilerimizde günde 3 saat ve haftanın 5 günü bu kurslarımız 2 ay boyunca devam edecek. Maşallah tüm Camilerimiz dolu ve çocuk sesleriyle cıvıl cıvıl. Hem kız çocuklarımız ve hem de erkek çocuklarımız dini eğitimleri yanında çeşitli sosyal etkinliklerle de Kur’an Kurslarımızda eğitim görüyor. Çocuklarımız bu şekilde Cami ile bir bütün olarak yetişiyorlar” dedi

Siverek Yeni Cami’sinde Kur’an Kursu hocalığı yapan Meryem Elibal,” Bu yıl hem erkek ve hem de kız öğrencilerinden Kursumuza talep çok maşallah, günde 3 saat verdiğimiz eğitimle çocuklarımıza, Kur’an’ı Kerim’in yanında, dini bilgiler öğretiyoruz, bu eğitimlerin yanında çeşitli sosyal etkinlikler yapıyoruz ve çok verimli geçiyor” diye konuştu

Kur’an Kursuna bu yıl başlayan Zozan Kaya,’ Hocalarımız bizimle çok güzel ilgileniyor hem Kur’an öğreniyoruz ve hem de eğleniyoruz, çok mutluyuz” diye konuştu

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersiverek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.