Deprem bölgesinde yaşıyor ve size ek MTV çıktıysa bunları bilmeniz gerekiyor

SİVEREK 04.08.2023 - 12:30, Güncelleme: 04.08.2023 - 12:41
 

Deprem bölgesinde yaşıyor ve size ek MTV çıktıysa bunları bilmeniz gerekiyor

Deprem nedeniyle bir defaya mahsus Ek MTV ödemeleri hakkında, vatandaşların kafası karışık durumda. İşte Ek MTV hakkında bilinmesi gerekenler.
Deprem bölgesinde ikamet edildiği halde araçlarına Ek MTV gelen vatandaşlar, itiraz etmek amacıyla vergi dairelerinde yoğunluk oluşturmaya başladı. Bu nedenle bilinçsizce yapılan başvurular nedeniyle de vergi dairelerinde iş yükü ve yoğunluk oluşuyor.   Peki, Ek MTV kimlere gelir ve kimler, itiraz için başvurabilir? Yaptığımız araştırma ve yetkililerle görüşmelerimizde ulaştığımız bilgilere göre;  Deprem bölgesinde olup, depremden etkilenen 11 ile ait plakası olmayan ama deprem tarihinden önce bu illerde kayıtlı taşıtların sahiplerine eğer Ek MTV gelmişse, itiraz için; Bir o kişiye ait deprem nedeniyle evinin yıkıldığı, ağır veya orta hasarlı olması yâda deprem nedeniyle eşi veya birinci derece kan hısımlarından birini kaybeden kişiler ek MTV muaf olacak. Bunlara Ek MTV gelmişse bunlar itiraz edebilir. Depremden önce, depremden etkilenen 11 ilin plakasına sahip ve bu illerce tescilli olan araçlar Ek MTV’den muaf tutuluyor, ancak depremden sonra herhangi bir devir tescil yapılmışsa bu araç, deprem bölgesi aracı olsa dahi buna Ek MYV çıkıyor. Vergi dairelerinde yoğunluğun oluşmaması ve vatandaşların boşuna dilekçe vermemeleri için bu şartları bilmesi gerekiyor.  
Deprem nedeniyle bir defaya mahsus Ek MTV ödemeleri hakkında, vatandaşların kafası karışık durumda. İşte Ek MTV hakkında bilinmesi gerekenler.

Deprem bölgesinde ikamet edildiği halde araçlarına Ek MTV gelen vatandaşlar, itiraz etmek amacıyla vergi dairelerinde yoğunluk oluşturmaya başladı. Bu nedenle bilinçsizce yapılan başvurular nedeniyle de vergi dairelerinde iş yükü ve yoğunluk oluşuyor.  

Peki, Ek MTV kimlere gelir ve kimler, itiraz için başvurabilir?

Yaptığımız araştırma ve yetkililerle görüşmelerimizde ulaştığımız bilgilere göre;  Deprem bölgesinde olup, depremden etkilenen 11 ile ait plakası olmayan ama deprem tarihinden önce bu illerde kayıtlı taşıtların sahiplerine eğer Ek MTV gelmişse, itiraz için; Bir o kişiye ait deprem nedeniyle evinin yıkıldığı, ağır veya orta hasarlı olması yâda deprem nedeniyle eşi veya birinci derece kan hısımlarından birini kaybeden kişiler ek MTV muaf olacak. Bunlara Ek MTV gelmişse bunlar itiraz edebilir.

Depremden önce, depremden etkilenen 11 ilin plakasına sahip ve bu illerce tescilli olan araçlar Ek MTV’den muaf tutuluyor, ancak depremden sonra herhangi bir devir tescil yapılmışsa bu araç, deprem bölgesi aracı olsa dahi buna Ek MYV çıkıyor.

Vergi dairelerinde yoğunluğun oluşmaması ve vatandaşların boşuna dilekçe vermemeleri için bu şartları bilmesi gerekiyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersiverek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.