Siverek Belediyesinden, Siverek'li Şair ve Yazara Saygısızlık

10.10.2018 - 00:08, Güncelleme: 05.12.2022 - 08:59
 

Siverek Belediyesinden, Siverek'li Şair ve Yazara Saygısızlık

Siverek'li şair ve yazar Sinan Karakaş, Takoron festivali için çağrıldığı ilçede, muhatap alınmadığını dile getiren yazısı ve sonra gelişen olayları kendi kaleminden okuyalım.
Siverek'li şair ve yazar Sinan Karakaş, Takoron festivali için çağrıldığı ilçede, muhatap alınmadığını dile getiren yazısı ve sonra gelişen olayları kendi kaleminden okuyalım. 28-29-30 Eylül tarihlerinde Siverek Belediyesinin düzenlediği Takoran Kültür ve Doğa festivaliyle ilgili, katılmam için davetiye gönderildi tarafıma. Ben halen aktif olarak sanayide çalıştığım için katılamayacağımı düşündüm. Sonra Siverek Belediye Başkan yardımcısı Sayın Hasan Postacı telefonla bana ulaştı, davetini bir de sözlü olarak iletti. Davetinde Cumartesi günü saat 16:00’ daki etkinlikte bir konuşma yapmam ve bilahare Pazar günü de Ben Siverekte Çocıgken isimli kitabım için de imza günü tertip edeceklerini söylediler. Bu isteklerini kıramadım işyerinden Cumartesi günü için izin aldım ve Cumartesi saat 11:00 ‘de Siverek’teydim. Telefon açtım Sayın Hasan Postacıya dedim ki ben Siverek’teyim bilginiz olsun, tamam Hocam dedi. Saat 16:00’ da ben konuşma yapacaktım, bu arada o konuşma için yeni bir şiir kaleme almış ve onu okuyacaktım. Saat 16:00 oldu arayan soran yok, saat 17:00 oldu arayan soran yok, 18:00 oldu arayan soran yok, tabiri caizse ya beni unuttular ya da beni işlettiler ve ben gerisin geri Gaziantep’e döndüm. Gazeteci dostum Sayın Şükrü Dolaşı aradım bana yapılanları anlattım ve Gaziantep’e dönüyorum dedim. Sayın Şükrü Dolaş durumu Belediye Başkanı Sayın Resul Yılmaza ilettiğini Resul Yılmaz Bey Sinan Hocanın telefon numarasını alayım bir özür dileyeyim dediğini söyledi. Ekim ayının yedisine kadar ne arayan oldu ne de soran ve ne de özür dileyen. Twitter da takipçim olan Ak Parti Siverek ilçe Başkanına özelden yazdım. Kendileri bana telefonla döndüler ve ben özür diliyorum dediler. Bu arada Şanlıurfa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sayın Celal Çiftçi de Twitterda takipçim olması nedeniyle durumu kendilerine ilettim. Yaklaşık bir saat sonra Sayın Siverek Belediye Başkanı telefonla aradı ve özür dilediler. Tabi ki Sayın Celal Çiftçi bu telefonun açılmasında önemli rol oynadı, zira ben Sayın Resul Yılmaza da Twitter’da yazmış ve sonuç alamamıştım. Duyarlılığı nedeniyle Sayın Celal Çiftçiye teşekkür ediyorum. Ben Siverekliyim ve Siverek aşığıyım, bu nedenle Sivereğe borcum vardır, Siverek’te yapılacak etkinliklere kim çağırırsa çağırsın icabet edeceğim, bu demek değil ki böyle bir uygulamaya razı olacağım. Bu yapılan elbette ki bireysel bir yaklaşımdır, benim Sivereğe olan aşkıma halel getirmez, çünkü hayatta ki son isteğim Siverek’te gömülmek Siverek Asri mezarlığının son adresim olmasıdır. Milletler sanatçılarına yazarlarına şairlerine değer vermedikleri sürece tekâmül kısır kalacaktır. Zira medeniyetin en önemli ayağı sanat ve kültürdür. Bir milletin sanat ve kültür damarları tıkalıysa medeniyet yolları da tıkalıdır. Sivereği ve Sivereklileri seviyorum saygılar sunuyorum. Sinan Karakaş  
Siverek'li şair ve yazar Sinan Karakaş, Takoron festivali için çağrıldığı ilçede, muhatap alınmadığını dile getiren yazısı ve sonra gelişen olayları kendi kaleminden okuyalım.

Siverek'li şair ve yazar Sinan Karakaş, Takoron festivali için çağrıldığı ilçede, muhatap alınmadığını dile getiren yazısı ve sonra gelişen olayları kendi kaleminden okuyalım.

28-29-30 Eylül tarihlerinde Siverek Belediyesinin düzenlediği Takoran Kültür ve Doğa festivaliyle ilgili, katılmam için davetiye gönderildi tarafıma. Ben halen aktif olarak sanayide çalıştığım için katılamayacağımı düşündüm. Sonra Siverek Belediye Başkan yardımcısı Sayın Hasan Postacı telefonla bana ulaştı, davetini bir de sözlü olarak iletti.

Davetinde Cumartesi günü saat 16:00’ daki etkinlikte bir konuşma yapmam ve bilahare Pazar günü de Ben Siverekte Çocıgken isimli kitabım için de imza günü tertip edeceklerini söylediler.

Bu isteklerini kıramadım işyerinden Cumartesi günü için izin aldım ve Cumartesi saat 11:00 ‘de Siverek’teydim. Telefon açtım Sayın Hasan Postacıya dedim ki ben Siverek’teyim bilginiz olsun, tamam Hocam dedi.

Saat 16:00’ da ben konuşma yapacaktım, bu arada o konuşma için yeni bir şiir kaleme almış ve onu okuyacaktım. Saat 16:00 oldu arayan soran yok, saat 17:00 oldu arayan soran yok, 18:00 oldu arayan soran yok, tabiri caizse ya beni unuttular ya da beni işlettiler ve ben gerisin geri Gaziantep’e döndüm.

Gazeteci dostum Sayın Şükrü Dolaşı aradım bana yapılanları anlattım ve Gaziantep’e dönüyorum dedim. Sayın Şükrü Dolaş durumu Belediye Başkanı Sayın Resul Yılmaza ilettiğini Resul Yılmaz Bey Sinan Hocanın telefon numarasını alayım bir özür dileyeyim dediğini söyledi.

Ekim ayının yedisine kadar ne arayan oldu ne de soran ve ne de özür dileyen. Twitter da takipçim olan Ak Parti Siverek ilçe Başkanına özelden yazdım. Kendileri bana telefonla döndüler ve ben özür diliyorum dediler. Bu arada Şanlıurfa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sayın Celal Çiftçi de Twitterda takipçim olması nedeniyle durumu kendilerine ilettim. Yaklaşık bir saat sonra Sayın Siverek Belediye Başkanı telefonla aradı ve özür dilediler.

Tabi ki Sayın Celal Çiftçi bu telefonun açılmasında önemli rol oynadı, zira ben Sayın Resul Yılmaza da Twitter’da yazmış ve sonuç alamamıştım. Duyarlılığı nedeniyle Sayın Celal Çiftçiye teşekkür ediyorum.

Ben Siverekliyim ve Siverek aşığıyım, bu nedenle Sivereğe borcum vardır, Siverek’te yapılacak etkinliklere kim çağırırsa çağırsın icabet edeceğim, bu demek değil ki böyle bir uygulamaya razı olacağım. Bu yapılan elbette ki bireysel bir yaklaşımdır, benim Sivereğe olan aşkıma halel getirmez, çünkü hayatta ki son isteğim Siverek’te gömülmek Siverek Asri mezarlığının son adresim olmasıdır.

Milletler sanatçılarına yazarlarına şairlerine değer vermedikleri sürece tekâmül kısır kalacaktır. Zira medeniyetin en önemli ayağı sanat ve kültürdür. Bir milletin sanat ve kültür damarları tıkalıysa medeniyet yolları da tıkalıdır.

Sivereği ve Sivereklileri seviyorum saygılar sunuyorum.

Sinan Karakaş

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersiverek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.