Siverek’te Kur'an-I Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Yapıldı

27.12.2017 - 12:07, Güncelleme: 05.12.2022 - 08:59
 

Siverek’te Kur'an-I Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Yapıldı

Siverek ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı ile Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen imam hatip ortaokullar arası genç seda Kur’an’ı Kerim ve Ezan’ı güzel okuma yarışması yapıldı
Siverek ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı ile Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen imam hatip ortaokullar arası genç seda Kur’an’ı Kerim ve Ezan’ı güzel okuma yarışması yapıldı Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu’nun organizasyonunda, İlçenin Hürriyet Caddesi üzerinde bulunan Yusuf Sami Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda yapılan yarışmaya Siverek imam hatip ortaokulları ile Hilvan İmam hatip Ortaokul öğrencileri yarıştı. Siverek ve Hilvan ilçelerinden toplamda 33 okul öğrencileri, kızlar ve erkekler arasında güzel Kur’an okuma ile erkekler arasında Ezan’ı güzel okuma olmak üzere üç kategoride yarıştı. Jüri gözetimi altında, solonu dolduran öğrencilere Kur’an’ı Kerim ve Azan ziyafetinin verildiği yarışmada dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi. Yarışma ile ilgili açıklamada bulunan Yusuf Sami Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Ali Gedikli yaptığı açıklamada,”Bugün Mehmet Akif Ersoy imam Hatip ortaokulunun organize ettiği Genç seda, genç nida ve genç Bilal’ler kategorilerinde bir yarışma düzenledik. Bu yarışma Milli Eğitim Bakanlığı ile Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün ortaklaşa her yıl yaptığı bir çalışmadır. Bu yarışmada genç seda kategorisinde erkek öğrenciler Kur’an okumada hünerlerini sergilediler, Genç nida kız öğrenciler arası Kur’an okuma ile kız öğrencilerimiz kendi aralarında yarıştı, Kızlarımız o güzel sesleriyle Allah’ın kelamı Kur’an’ı bize dinlettirdiler ve bunu yanında da erkek öğrencilerimiz, genç Bilal’ler Ezan’ı güzel okuma yarışmasında, hünerlerini gösterdiler. Yarışmada dereceye giren öğrencilerimize çeşitli hediyeler vereceğiz. Ama şunu belirteyim ki bu yarışmanın kaybedeni yoktur, bu yarışmaya giren tüm öğrencilerimiz, zaten yarışmaya girmekle başarılı olmuşlardır. Bütün öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum” 
Siverek ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı ile Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen imam hatip ortaokullar arası genç seda Kur’an’ı Kerim ve Ezan’ı güzel okuma yarışması yapıldı

Siverek ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı ile Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen imam hatip ortaokullar arası genç seda Kur’an’ı Kerim ve Ezan’ı güzel okuma yarışması yapıldı

Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu’nun organizasyonunda, İlçenin Hürriyet Caddesi üzerinde bulunan Yusuf Sami Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda yapılan yarışmaya Siverek imam hatip ortaokulları ile Hilvan İmam hatip Ortaokul öğrencileri yarıştı.

Siverek ve Hilvan ilçelerinden toplamda 33 okul öğrencileri, kızlar ve erkekler arasında güzel Kur’an okuma ile erkekler arasında Ezan’ı güzel okuma olmak üzere üç kategoride yarıştı.

Jüri gözetimi altında, solonu dolduran öğrencilere Kur’an’ı Kerim ve Azan ziyafetinin verildiği yarışmada dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.

Yarışma ile ilgili açıklamada bulunan Yusuf Sami Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Ali Gedikli yaptığı açıklamada,”Bugün Mehmet Akif Ersoy imam Hatip ortaokulunun organize ettiği Genç seda, genç nida ve genç Bilal’ler kategorilerinde bir yarışma düzenledik. Bu yarışma Milli Eğitim Bakanlığı ile Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün ortaklaşa her yıl yaptığı bir çalışmadır. Bu yarışmada genç seda kategorisinde erkek öğrenciler Kur’an okumada hünerlerini sergilediler, Genç nida kız öğrenciler arası Kur’an okuma ile kız öğrencilerimiz kendi aralarında yarıştı, Kızlarımız o güzel sesleriyle Allah’ın kelamı Kur’an’ı bize dinlettirdiler ve bunu yanında da erkek öğrencilerimiz, genç Bilal’ler Ezan’ı güzel okuma yarışmasında, hünerlerini gösterdiler. Yarışmada dereceye giren öğrencilerimize çeşitli hediyeler vereceğiz. Ama şunu belirteyim ki bu yarışmanın kaybedeni yoktur, bu yarışmaya giren tüm öğrencilerimiz, zaten yarışmaya girmekle başarılı olmuşlardır. Bütün öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersiverek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.