Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

Siverek AK Parti teşkilatından seçim iptali süreci hakkında basın açıklaması

SİVEREK 07.04.2024 - 15:59, Güncelleme: 07.04.2024 - 15:59
 

Siverek AK Parti teşkilatından seçim iptali süreci hakkında basın açıklaması

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde seçimlerin iptali ve tekrardan yapılması kararı üzerine, Siverek AK Parti ilçe teşkilatından basın açıklaması düzenlendi.
Siverek’te yapılan 31 Mart Yerel seçimlerinde AK Parti Belediye Başkan Adayı Ali Murat Bucak 148 oy farkla Belediye Başkanlığını kazanması üzerine, Yeniden Refah Partisi seçime şaibe karıştığı iddiasıyla Yüksek Seçim Kuruluna seçimlerin iptali için başvurdu. Şanlıurfa İl Seçim Kurulu tarafından yapılan inceleme sonrası, Siverek ilçesinde Belediye Başkanlığı seçimlerin iptaline ve seçimlerin 2 Haziran’da tekrarlanmasına karar verdi. Seçimi kazanan AK Parti’den basın açıklaması Seçimlerin iptali ve tekrarlanması kararı üzerine Siverek AK Parti İlçe Başkanı Nedim Lale basın açıklaması yaptı. Lale basın açıklamasında,” Şanlıurfa il seçim kurulunun vermiş olduğu Siverek Belediye başkanlığı seçiminin iptali ile seçimin yenilenmesine dair kararı aldık inceledik. Yapmış olduğumuz incelemede söz konusu kararın soyut verilere dayandığı ve yasada öngörüldüğü şekilde seçimin iptalini gerektiren nedenlerin olmadığı için,  il seçim kurulunun kararına karşı hukuki süreç izlenerek yüksek seçim kuruluna tarafımızdan itiraz edilmiştir. Ancak alınan seçim yenilenme kararının hukuki hiç bir dayanağı ve başkaca bir örneği yoktur. Hukukun vereceği karara saygılıyız, bu nedenle bize desteğini sunan tüm dost akraba ve sevenlerimizden ricam bu hukuki süreci soğukkanlılıkla ve sabırla beklemektir. Gayret bizden takdir Allah tandır.” Dedi AK Parti Başkan Adayı Ali Murat Bucak, mazbatasını alarak göreve başlamıştı.
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde seçimlerin iptali ve tekrardan yapılması kararı üzerine, Siverek AK Parti ilçe teşkilatından basın açıklaması düzenlendi.

Siverek’te yapılan 31 Mart Yerel seçimlerinde AK Parti Belediye Başkan Adayı Ali Murat Bucak 148 oy farkla Belediye Başkanlığını kazanması üzerine, Yeniden Refah Partisi seçime şaibe karıştığı iddiasıyla Yüksek Seçim Kuruluna seçimlerin iptali için başvurdu.

Şanlıurfa İl Seçim Kurulu tarafından yapılan inceleme sonrası, Siverek ilçesinde Belediye Başkanlığı seçimlerin iptaline ve seçimlerin 2 Haziran’da tekrarlanmasına karar verdi.

Seçimi kazanan AK Parti’den basın açıklaması

Seçimlerin iptali ve tekrarlanması kararı üzerine Siverek AK Parti İlçe Başkanı Nedim Lale basın açıklaması yaptı. Lale basın açıklamasında,” Şanlıurfa il seçim kurulunun vermiş olduğu Siverek Belediye başkanlığı seçiminin iptali ile seçimin yenilenmesine dair kararı aldık inceledik. Yapmış olduğumuz incelemede söz konusu kararın soyut verilere dayandığı ve yasada öngörüldüğü şekilde seçimin iptalini gerektiren nedenlerin olmadığı için,  il seçim kurulunun kararına karşı hukuki süreç izlenerek yüksek seçim kuruluna tarafımızdan itiraz edilmiştir. Ancak alınan seçim yenilenme kararının hukuki hiç bir dayanağı ve başkaca bir örneği yoktur. Hukukun vereceği karara saygılıyız, bu nedenle bize desteğini sunan tüm dost akraba ve sevenlerimizden ricam bu hukuki süreci soğukkanlılıkla ve sabırla beklemektir. Gayret bizden takdir Allah tandır.” Dedi

AK Parti Başkan Adayı Ali Murat Bucak, mazbatasını alarak göreve başlamıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersiverek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.