Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

Siverek'te bu mahalle 6 aydır karanlıkta

SİVEREK 17.05.2022 - 10:55, Güncelleme: 05.12.2022 - 08:59
 

Siverek'te bu mahalle 6 aydır karanlıkta

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, mahalle muhtarı 6 aydır sokak lambalarının yanmadığı ve yetkililerinde bu zaman zarfında bir çalışma başlatmadığını iddia ederek isyan etti.
HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ... İlçeye bağlı Merkez Hamideye Mahallesinde bir süre önce TEDAŞ tarafından elektriğin yer altına alma çalışmaları başlatıldı. Çalışma bitmesine rağmen, sokak aydınlatma lambaları yanmayan mahalle sakinleri ve muhtar, sokak lambalarının düzeltilmesi için gerekli mercilere başvurdu. Muhtar ve mahalle sakinlerinin aradan 6 ay geçmesine rağmen, tüm çaba ve uğraşılarına rağmen bir sonuç alamadı. Gece kadın ve çocuklar sokağa çıkamıyor Sokakların karanlık olması nedeniyle, akşamları çocuklar ve kadınların sokağa çıkmaktan korktuğunu söyleyen Hamidiye Mahalle Muhtarı Osman Sultan,” Mahallemde yaklaşık 6 aydandır sokak lambalarımız yanmıyor, bütün armatörler, direkler olmasına rağmen sokak elektriğimiz yok. Mahallelimiz kapkaranlık, insanlar sokakta sıkıntılı bir şekilde korkarak gezmek zorunda kalıyor. Bu arada karanlığı fırsat bilen hırsızlar, mahallede hırsızlık yapmaya başladı ve son zamanlarda bu hırsızlık olayları çoğaldı, mahalleli olarak çok tedirginiz. Bir an önce yetkililerin bu sorunumuza çözüm bulmalarını istiyoruz. Altı ay zarfında gerekli yerlere dilekçe verdik, bizzat başvurduk ama herhangi olumlu bir sonuç alamadık” dedi El feneri yada telefon ışığıyla sokağa çıkılıyor Muhtar Osman Sultan,” Saat 8’den sonra herkes sokağa çıkamıyor, çıkmak isteyende elinde feneriyle çıkmak zorunda kalıyor. Mesela çocuklarımız karanlık bastıktan sonra, sokaklarda rahatlıkla gezemiyor, kadınlarımız rahatça sokağa çıkamıyor, herhangi bir markete veya misafirliğe gidemiyor, bir ihtiyaç olduğu zaman ancak evin erkeleri dışarı çıkabiliyor. Yani günümüzde böyle bir şartın oluşması, akşam kadınların dışarı çıkamaması bizi üzüyor, günümüzde böyle bir hayat ve mahalle olamaz. Bu sorun sebebiyle, muhtar olmam nedeniyle tüm tepkilerde bana geliyor, muhtar olarak da maalesef kimseye sesimizi duyuramıyoruz. Yetkililerden ricamız, bu soruna bir an önce çözüm bulmaları” diye konuştu. Her akşam karanlığında sokaktan geçmek zorunda olduğunu ifade eden Fatma Kır ise,” Çocuklarımızın karanlıkta çıkmasından çok korkuyoruz, her yer karanlık, sokaktan geçmekten zorlanıyoruz. Sokaklar karanlık, hiç bir şey görünmüyor. Sözde çalışma yapıldı, daha iyi olacak denildi ama tam tersine mahalle karanlığa gümüldü. Sokaklarımız güvenli de değil, kimin geçtiğini görmüyoruz, kimin ne yaptığını göremiyoruz. Sokakta ışık tutarak yürümek zorunda kalıyoruz ve bu beş altı aydır böyle devam ediyor. Gerekli yerlere gerek mahalleli ve gerekse muhtarlık olarak dilekçe verildi ama kimse sesimizi duymadı. Artık bu soruna bir çözüm bulunsun, rahatça sokaklarda kadın ve çocuklar olarak yürüyebilelim” diye belirtti
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, mahalle muhtarı 6 aydır sokak lambalarının yanmadığı ve yetkililerinde bu zaman zarfında bir çalışma başlatmadığını iddia ederek isyan etti.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ...

İlçeye bağlı Merkez Hamideye Mahallesinde bir süre önce TEDAŞ tarafından elektriğin yer altına alma çalışmaları başlatıldı. Çalışma bitmesine rağmen, sokak aydınlatma lambaları yanmayan mahalle sakinleri ve muhtar, sokak lambalarının düzeltilmesi için gerekli mercilere başvurdu. Muhtar ve mahalle sakinlerinin aradan 6 ay geçmesine rağmen, tüm çaba ve uğraşılarına rağmen bir sonuç alamadı.

Gece kadın ve çocuklar sokağa çıkamıyor

Sokakların karanlık olması nedeniyle, akşamları çocuklar ve kadınların sokağa çıkmaktan korktuğunu söyleyen Hamidiye Mahalle Muhtarı Osman Sultan,” Mahallemde yaklaşık 6 aydandır sokak lambalarımız yanmıyor, bütün armatörler, direkler olmasına rağmen sokak elektriğimiz yok. Mahallelimiz kapkaranlık, insanlar sokakta sıkıntılı bir şekilde korkarak gezmek zorunda kalıyor. Bu arada karanlığı fırsat bilen hırsızlar, mahallede hırsızlık yapmaya başladı ve son zamanlarda bu hırsızlık olayları çoğaldı, mahalleli olarak çok tedirginiz. Bir an önce yetkililerin bu sorunumuza çözüm bulmalarını istiyoruz. Altı ay zarfında gerekli yerlere dilekçe verdik, bizzat başvurduk ama herhangi olumlu bir sonuç alamadık” dedi

El feneri yada telefon ışığıyla sokağa çıkılıyor

Muhtar Osman Sultan,” Saat 8’den sonra herkes sokağa çıkamıyor, çıkmak isteyende elinde feneriyle çıkmak zorunda kalıyor. Mesela çocuklarımız karanlık bastıktan sonra, sokaklarda rahatlıkla gezemiyor, kadınlarımız rahatça sokağa çıkamıyor, herhangi bir markete veya misafirliğe gidemiyor, bir ihtiyaç olduğu zaman ancak evin erkeleri dışarı çıkabiliyor. Yani günümüzde böyle bir şartın oluşması, akşam kadınların dışarı çıkamaması bizi üzüyor, günümüzde böyle bir hayat ve mahalle olamaz. Bu sorun sebebiyle, muhtar olmam nedeniyle tüm tepkilerde bana geliyor, muhtar olarak da maalesef kimseye sesimizi duyuramıyoruz. Yetkililerden ricamız, bu soruna bir an önce çözüm bulmaları” diye konuştu.

Her akşam karanlığında sokaktan geçmek zorunda olduğunu ifade eden Fatma Kır ise,” Çocuklarımızın karanlıkta çıkmasından çok korkuyoruz, her yer karanlık, sokaktan geçmekten zorlanıyoruz. Sokaklar karanlık, hiç bir şey görünmüyor. Sözde çalışma yapıldı, daha iyi olacak denildi ama tam tersine mahalle karanlığa gümüldü. Sokaklarımız güvenli de değil, kimin geçtiğini görmüyoruz, kimin ne yaptığını göremiyoruz. Sokakta ışık tutarak yürümek zorunda kalıyoruz ve bu beş altı aydır böyle devam ediyor. Gerekli yerlere gerek mahalleli ve gerekse muhtarlık olarak dilekçe verildi ama kimse sesimizi duymadı. Artık bu soruna bir çözüm bulunsun, rahatça sokaklarda kadın ve çocuklar olarak yürüyebilelim” diye belirtti

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersiverek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.