Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

Uçaklarda zazaca anons talebi

GÜNCEL 09.01.2022 - 13:33, Güncelleme: 05.12.2022 - 08:59
 

Uçaklarda zazaca anons talebi

HDP Diyarbakır Milletvekili Hişyar Özsoy, bölgeye sefer yapan uçaklardaZazaca ve Kurmanci anons yapılması talebinde bulundu.
Meclis genel kurulunda konuşan Özsoy, şunları söyledi: “Ulaştırma Bakanı da burada, yeri gelmişken; Sayın Bakan, Bingöl'e, Diyarbakır'a -ben Bingöllüyüm, şu an Diyarbakır Vekiliyim- sürekli gidip geliyoruz bölgeye; Türk Hava Yollarının, Anadolu Jetin uçaklarında sürekli olarak Arapça, İngilizce anons yapılıyor, Türkçe de yapılıyor. Bingöl'ün herhâlde yüzde 70'i, 80'i Zazaca konuşur, Diyarbakır'da Kurmanci konuşulur, Kürtçe konuşulur. Ben şimdi düşünüyorum, Türk Hava Yollarının en azından bizim o taraflara giden uçaklarında Zazaca, Kürtçe bir anons yaparsanız uçak mı düşer, devlet mi yıkılır ya? Gerçekten bunu defalarca söylüyoruz, siz de not alın lütfen; Bingöl eski Milletvekili, şimdi Diyarbakır Milletvekili Hişyar Özsoy'un böyle bir talebi açık, net, biz bakanlığımıza yapıyoruz. Lütfen, saraydaki yetkililerle birlikte düşünün, buna bir çözüm getirin, ayıptır.”     Kaynak: Havadis12    
HDP Diyarbakır Milletvekili Hişyar Özsoy, bölgeye sefer yapan uçaklardaZazaca ve Kurmanci anons yapılması talebinde bulundu.

Meclis genel kurulunda konuşan Özsoy, şunları söyledi: “Ulaştırma Bakanı da burada, yeri gelmişken; Sayın Bakan, Bingöl'e, Diyarbakır'a -ben Bingöllüyüm, şu an Diyarbakır Vekiliyim- sürekli gidip geliyoruz bölgeye; Türk Hava Yollarının, Anadolu Jetin uçaklarında sürekli olarak Arapça, İngilizce anons yapılıyor, Türkçe de yapılıyor. Bingöl'ün herhâlde yüzde 70'i, 80'i Zazaca konuşur, Diyarbakır'da Kurmanci konuşulur, Kürtçe konuşulur. Ben şimdi düşünüyorum, Türk Hava Yollarının en azından bizim o taraflara giden uçaklarında Zazaca, Kürtçe bir anons yaparsanız uçak mı düşer, devlet mi yıkılır ya? Gerçekten bunu defalarca söylüyoruz, siz de not alın lütfen; Bingöl eski Milletvekili, şimdi Diyarbakır Milletvekili Hişyar Özsoy'un böyle bir talebi açık, net, biz bakanlığımıza yapıyoruz. Lütfen, saraydaki yetkililerle birlikte düşünün, buna bir çözüm getirin, ayıptır.”  
 

Kaynak: Havadis12
 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersiverek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.