Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

Tekerlekli sandalyeye kavuşan engelli çocuklar okula başladı

SİVEREK 11.01.2022 - 11:17, Güncelleme: 05.12.2022 - 08:59
 

Tekerlekli sandalyeye kavuşan engelli çocuklar okula başladı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde tekerlekli sandalyesi olmadığı için okula gidemeyen bedensel engelli iki çocuk, hayırseverlerin desteğiyle okula başladı.
Kırsal Sislice Mahallesi’nde yaşayan bedensel engelli Ramazan ve Cumali Gümüştaş, tekerlekli sandalyeleri olmadığı için okula gidemedi. Siverek Engelliler Derneği’nin çağrısıyla harekete geçen hayırseverler, engelli çocuklar için sandalye temin etti. Zor şartlarda yaşayan aileye Siverek Belediyesi ve İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından gıda desteğinde bulunuldu. Dernek yönetimince kışlık mont, bot ve kırtasiye ihtiyaçları karşılanan öğrenciler, okula başlamanın sevincini yaşadı. Siverek Engelliler Derneği Başkanı Feridun Şenateş, hayırseverler Mustafa Karacabey ve Gülten Yıldırım’a duyarlılıkları nedeniyle teşekkür etti. Çocukların ağır engelli ve aynı zamanda yetim olduklarını dile getiren Şenateş, “Ev ile okul arasındaki mesafeden dolayı çocuklarımız okula gidemiyordu. Ailenin bize yaptığı başvurunun ardından hayırseverlerle irtibata geçtik. Tekerlekli sandalyeler ve hayırseverlerle ailemize gittik. Engelli çocuklarımızı sandalyeye bindirip okula götürdük. Çocuklarımızı öğretmenlerine teslim ettik. Onlarda artık öğrenci oldu, okuma yazma öğrenip arkadaşlarıyla zaman geçirebilecekler. Emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi. Şenateş ayrıca derneğin kuruluş amaçlarından birinin de engelli öğrencilerin eğitime kazandırılması olduğunu söyledi. Kaynak: Sivereksonhaber
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde tekerlekli sandalyesi olmadığı için okula gidemeyen bedensel engelli iki çocuk, hayırseverlerin desteğiyle okula başladı.

Kırsal Sislice Mahallesi’nde yaşayan bedensel engelli Ramazan ve Cumali Gümüştaş, tekerlekli sandalyeleri olmadığı için okula gidemedi.

Siverek Engelliler Derneği’nin çağrısıyla harekete geçen hayırseverler, engelli çocuklar için sandalye temin etti.

Zor şartlarda yaşayan aileye Siverek Belediyesi ve İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından gıda desteğinde bulunuldu.

Dernek yönetimince kışlık mont, bot ve kırtasiye ihtiyaçları karşılanan öğrenciler, okula başlamanın sevincini yaşadı.

Siverek Engelliler Derneği Başkanı Feridun Şenateş, hayırseverler Mustafa Karacabey ve Gülten Yıldırım’a duyarlılıkları nedeniyle teşekkür etti.

Çocukların ağır engelli ve aynı zamanda yetim olduklarını dile getiren Şenateş, “Ev ile okul arasındaki mesafeden dolayı çocuklarımız okula gidemiyordu. Ailenin bize yaptığı başvurunun ardından hayırseverlerle irtibata geçtik. Tekerlekli sandalyeler ve hayırseverlerle ailemize gittik. Engelli çocuklarımızı sandalyeye bindirip okula götürdük. Çocuklarımızı öğretmenlerine teslim ettik. Onlarda artık öğrenci oldu, okuma yazma öğrenip arkadaşlarıyla zaman geçirebilecekler. Emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

Şenateş ayrıca derneğin kuruluş amaçlarından birinin de engelli öğrencilerin eğitime kazandırılması olduğunu söyledi.

Kaynak: Sivereksonhaber

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersiverek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.