Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

TBB Başkanı Erinç Sağkan, Şenyaşar Ailesini ziyaret etti

GÜNCEL 10.03.2022 - 14:14, Güncelleme: 05.12.2022 - 08:59
 

TBB Başkanı Erinç Sağkan, Şenyaşar Ailesini ziyaret etti

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın yakınları ile çıkan kavgada eşi ve iki oğlu hayatını kaybeden Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar’a ziyaretler sürüyor.
Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan ve Mardin, Şırnak, Muş, Diyarbakır, Şanlıurfa, Siirt, Van, Hakkari, Bingöl ve Batman baro başkanları, “Şenyaşar ailesini ziyaret etti. Ailenin avukatlarından Gökhan Dayık ziyaret öncesi ailenin yaşadıkları ve dava dosyaları ile ilgili heyete bilgi verdi. Heyet adına TBB Başkanı Erinç Sağkan açıklama yaptı. Burada bir açıklama yaparak Şenyaşar ailesinin durumuna dikkat çeken Sağkan, şunları söyledi. “4 yıl önce işlenen cinayetlerin halen aydınlatılmamış olması üzerine 1 yıldır burada bir anne gözlerinin önünde öldürülen, katledilen, linç edilen eşinin aynı şekilde hastanede öldürülen iki çocuğunun haklarını savunmak için 1 yıldır burada yağmurda, çamurda ve güneşin altında nöbet tutmak zorunda bırakılıyor. Bu hepimizin ayıbıdır.   BUNU YAŞATMAMALIYDIK! Gözlerinin önünde çocukları öldürülen bir kadına bunu yaşatmamalıydık. Adaleti tesis etmeliydik ve bir nebze olsun o gözyaşlarını dindirebilmeliydik. Bugüne kadar ancak bir anne çocuklarını öldüren kişiler yargılanabilsin diye 1 yıldır burada sesini duyurmaya çalışıyor. Tüm Türkiye'ye sesini duyurmaya çalışıyor ve tek isteği Adalet, adil bir yargılama yapılsın, etkin bir soruşturma yapılsın, sorumlular ortaya çıkarılsın ve yargılansınlar istiyor. BİZİM BORCUMUZDUR Bu talebe kim kayıtsız kalabilir buna kim hukuksuz diyebilir bu talebin içeriğinden yola çıkarak farklı unsurlarla bu aileyi terörize etmeye çalışmak hangi vicdana sığar? En başta bunu sormamız gerekiyor. Hangi vicdana sığar her şeyden önce bu ülkedeki yurttaşlara adaletin tesis edildiğini göstermek onlara inandırmak onlara bir sorun yaşadıklarında bağımsız bir yargı sistemine güvenebilecekleri duygusunu yaşatmak bizlerin borcudur. ADALET ÇIĞLIĞININ DUYULMASI İÇİN BURADAYIZ Bu talebi yerine getirmek adına bugün buradayız. Ailenin Adalet çığlığının Türkiye'de duyulması için bugün buradayız bu çığlığın somutlaştırarak başsavcılık tarafından etkin bir soruşturmanın yürütülüp kamuoyunda da gizlilik unsuruna kısıtlılık unsuruna zarar verilmeyecek noktalarında bir paylaşım ile bilgilendirme yapılması için bugün buradayız ve devamında da adaletin tesis edildiğinin gerçekten bir yargılamayla suçluların cezalandırılmasının tesisi için bugün buradayız. Adaleti eninde sonunda bulacağız.” Kaynak: Ajans Balıklıgöl
Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın yakınları ile çıkan kavgada eşi ve iki oğlu hayatını kaybeden Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar’a ziyaretler sürüyor.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan ve Mardin, Şırnak, Muş, Diyarbakır, Şanlıurfa, Siirt, Van, Hakkari, Bingöl ve Batman baro başkanları, “Şenyaşar ailesini ziyaret etti. Ailenin avukatlarından Gökhan Dayık ziyaret öncesi ailenin yaşadıkları ve dava dosyaları ile ilgili heyete bilgi verdi. Heyet adına TBB Başkanı Erinç Sağkan açıklama yaptı.

Burada bir açıklama yaparak Şenyaşar ailesinin durumuna dikkat çeken Sağkan, şunları söyledi.

“4 yıl önce işlenen cinayetlerin halen aydınlatılmamış olması üzerine 1 yıldır burada bir anne gözlerinin önünde öldürülen, katledilen, linç edilen eşinin aynı şekilde hastanede öldürülen iki çocuğunun haklarını savunmak için 1 yıldır burada yağmurda, çamurda ve güneşin altında nöbet tutmak zorunda bırakılıyor. Bu hepimizin ayıbıdır.

 

BUNU YAŞATMAMALIYDIK!


Gözlerinin önünde çocukları öldürülen bir kadına bunu yaşatmamalıydık. Adaleti tesis etmeliydik ve bir nebze olsun o gözyaşlarını dindirebilmeliydik. Bugüne kadar ancak bir anne çocuklarını öldüren kişiler yargılanabilsin diye 1 yıldır burada sesini duyurmaya çalışıyor. Tüm Türkiye'ye sesini duyurmaya çalışıyor ve tek isteği Adalet, adil bir yargılama yapılsın, etkin bir soruşturma yapılsın, sorumlular ortaya çıkarılsın ve yargılansınlar istiyor.


BİZİM BORCUMUZDUR


Bu talebe kim kayıtsız kalabilir buna kim hukuksuz diyebilir bu talebin içeriğinden yola çıkarak farklı unsurlarla bu aileyi terörize etmeye çalışmak hangi vicdana sığar? En başta bunu sormamız gerekiyor. Hangi vicdana sığar her şeyden önce bu ülkedeki yurttaşlara adaletin tesis edildiğini göstermek onlara inandırmak onlara bir sorun yaşadıklarında bağımsız bir yargı sistemine güvenebilecekleri duygusunu yaşatmak bizlerin borcudur.


ADALET ÇIĞLIĞININ DUYULMASI İÇİN BURADAYIZ


Bu talebi yerine getirmek adına bugün buradayız. Ailenin Adalet çığlığının Türkiye'de duyulması için bugün buradayız bu çığlığın somutlaştırarak başsavcılık tarafından etkin bir soruşturmanın yürütülüp kamuoyunda da gizlilik unsuruna kısıtlılık unsuruna zarar verilmeyecek noktalarında bir paylaşım ile bilgilendirme yapılması için bugün buradayız ve devamında da adaletin tesis edildiğinin gerçekten bir yargılamayla suçluların cezalandırılmasının tesisi için bugün buradayız. Adaleti eninde sonunda bulacağız.”

Kaynak: Ajans Balıklıgöl

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersiverek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.