Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

Siverekli engelliler, engelsiz yaşam merkezi istiyor

10.08.2018 - 12:43, Güncelleme: 05.12.2022 - 08:59
 

Siverekli engelliler, engelsiz yaşam merkezi istiyor

Siverek ilçesinde engellilere yönelik çalışmalar yürüten Siverek Engelliler Derneği, ilçede hizmet vermesi amacıyla engelsiz yaşam merkezinin kurulması için çağrıda bulundu.
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde engellilere yönelik çalışmalar yürüten Siverek Engelliler Derneği, ilçede hizmet vermesi amacıyla engelsiz yaşam merkezinin kurulması için çağrıda bulundu.     Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Siverek Engelliler Derneği Başkanı Feridun Şenateş, “ 2019’za yaklaştığımız bu zamanda Siverek gibi 250 bin nüfusluk bir ilçede Engelsiz Yaşam Merkezi maalesef yok. Türkiye genelinde Nüfus bakımından ilçemizden çok az olan yerlerde bu yaşam merkezi bulunurken, ilçemizde bulunmaması bir eksikliktir” dedi   Siverek’te engellilerin çokluğuna dikkat çeken Şenateş, “ İlçemizde 7’ bine yakın engelli bulunmakta, bunlardan 1500’ü 18 yaş altında çocuklardır. Yine binden fazla kişi 65 yaş üstü yaşlı engellilerimiz var. Ama maalesef Siverek’te bu engellilere sahip çıkılacak bir merkez yok.  Eğer bu engelsiz yaşam merkezi kurulursa, içerde haps olmuş dışarı çıkmayan engelli vatandaşlarımız topluma karışacak, kendilerine yönelik çalışmalar için bu yaşam merkezine gelecek. Bunun için yetkililerden bir an önce Siverek’te de bu yaşam merkezinin kurulmasını talep ediyoruz”   Dernek olarak çalışmalar yaptıklarını ama bu kapasite ile gereğini yapamadıklarını belirten Feridun Şenateş, “Engelsiz Yaşam Derneği olduğu taktirde çok daha güzel hizmetlerin yapılacak” diye konuştu
Siverek ilçesinde engellilere yönelik çalışmalar yürüten Siverek Engelliler Derneği, ilçede hizmet vermesi amacıyla engelsiz yaşam merkezinin kurulması için çağrıda bulundu.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde engellilere yönelik çalışmalar yürüten Siverek Engelliler Derneği, ilçede hizmet vermesi amacıyla engelsiz yaşam merkezinin kurulması için çağrıda bulundu.  
  Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Siverek Engelliler Derneği Başkanı Feridun Şenateş, “ 2019’za yaklaştığımız bu zamanda Siverek gibi 250 bin nüfusluk bir ilçede Engelsiz Yaşam Merkezi maalesef yok. Türkiye genelinde Nüfus bakımından ilçemizden çok az olan yerlerde bu yaşam merkezi bulunurken, ilçemizde bulunmaması bir eksikliktir” dedi
  Siverek’te engellilerin çokluğuna dikkat çeken Şenateş, “ İlçemizde 7’ bine yakın engelli bulunmakta, bunlardan 1500’ü 18 yaş altında çocuklardır. Yine binden fazla kişi 65 yaş üstü yaşlı engellilerimiz var. Ama maalesef Siverek’te bu engellilere sahip çıkılacak bir merkez yok.  Eğer bu engelsiz yaşam merkezi kurulursa, içerde haps olmuş dışarı çıkmayan engelli vatandaşlarımız topluma karışacak, kendilerine yönelik çalışmalar için bu yaşam merkezine gelecek. Bunun için yetkililerden bir an önce Siverek’te de bu yaşam merkezinin kurulmasını talep ediyoruz”
  Dernek olarak çalışmalar yaptıklarını ama bu kapasite ile gereğini yapamadıklarını belirten Feridun Şenateş, “Engelsiz Yaşam Derneği olduğu taktirde çok daha güzel hizmetlerin yapılacak” diye konuştu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersiverek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.