Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

Siverek DEVA Partisinden Çermik kara yolu önerisi

SİVEREK 13.10.2021 - 09:13, Güncelleme: 05.12.2022 - 08:59
 

Siverek DEVA Partisinden Çermik kara yolu önerisi

Deva Partisi Siverek İlçe Başkan Yardımcısı Teşkilat İşleri Başkanı Serdar Ağırağaç, Çermik yolu ile ilgili öneride bulundu.
Ağırağaç tarafından yapılan açıklamada, "Terminal kavşağından başlayarak feribot yoluna kadar duble olarak devam eden yol feribot kavşağından başlayarak çermik yoluna kadar tek gidiş tek gelişe düşmektedir. Lakin Siverek imar planına bakınca yolun 60 metre olarak planlandığı görülmektedir. Plana göre duble olan yolun neden tek gidiş tek geliş olarak kaldığını merak ediyoruz. Bununla ilgili olarak karayollarına bunun için ne tür girişimler olduğunu merak ediyoruz."    "Yukarıda görmüş olduğumuz Resim-1 de terminal kavşağı ile feribot yolu kavşağı yolumuz 60 metrelik yol olarak imar planında işli olduğu. Resim-2 ‘ de ise zeminde aktif olan yol ile kullanılmayan alan gösterilmekte. Madem bu kadar kullanılmaya müsait alanımız var ve o yolun yapılmasına engel teşkil edecek bir durum söz konusu değilken neden zeminde 10 metrelik yolu kullanmak zorunda kalıyoruz? Neden hayatımız riske atılıyor? Resim-3 ‘e Baktığımız zaman Otogar ile Feribot kavşağı arası çift geliş çift gidiş . Bir sonraki resim olan ( Resim 4 ) çermik- Feribot kavşağı arası yolumuz ise maalesef tek gidiş tek geliş."    
Deva Partisi Siverek İlçe Başkan Yardımcısı Teşkilat İşleri Başkanı Serdar Ağırağaç, Çermik yolu ile ilgili öneride bulundu.

Ağırağaç tarafından yapılan açıklamada, "Terminal kavşağından başlayarak feribot yoluna kadar duble olarak devam eden yol feribot kavşağından başlayarak çermik yoluna kadar tek gidiş tek gelişe düşmektedir. Lakin Siverek imar planına bakınca yolun 60 metre olarak planlandığı görülmektedir. Plana göre duble olan yolun neden tek gidiş tek geliş olarak kaldığını merak ediyoruz. Bununla ilgili olarak karayollarına bunun için ne tür girişimler olduğunu merak ediyoruz."   

"Yukarıda görmüş olduğumuz Resim-1 de terminal kavşağı ile feribot yolu kavşağı yolumuz 60 metrelik yol olarak imar planında işli olduğu.

Resim-2 ‘ de ise zeminde aktif olan yol ile kullanılmayan alan gösterilmekte.

Madem bu kadar kullanılmaya müsait alanımız var ve o yolun yapılmasına engel teşkil edecek bir durum söz konusu değilken neden zeminde 10 metrelik yolu kullanmak zorunda kalıyoruz? Neden hayatımız riske atılıyor?

Resim-3 ‘e Baktığımız zaman Otogar ile Feribot kavşağı arası çift geliş çift gidiş .

Bir sonraki resim olan ( Resim 4 ) çermik- Feribot kavşağı arası yolumuz ise maalesef tek gidiş tek geliş."

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersiverek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.