Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

Anlı Zaza'caya Sansür Uyguladı, Tepkiler Çığ Gibi Büyüdü

23.10.2019 - 08:35, Güncelleme: 05.12.2022 - 08:59
 

Anlı Zaza'caya Sansür Uyguladı, Tepkiler Çığ Gibi Büyüdü

(Videolu)-Atv’de yayınlanan ve Müge Anlı’ın sunduğu programa Siverek’ten telefonla bağlanan kadın, Türkçe bilmediği için Zaza’ca konuşunca sesinin kesilmesi ve Anlı’ın “Anlamadığımız bir şeyi yayına vermenin anlamı yok” demesi Zazalar tarafından tepkiyle karşılandı.
Atv’de yayınlanan ve Müge Anlı’ın sunduğu programa Siverek’ten telefonla bağlanan kadın, Türkçe bilmediği için Zaza’ca konuşunca sesinin kesilmesi ve Anlı’ın “Anlamadığımız bir şeyi yayına vermenin anlamı yok” demesi Zazalar tarafından tepkiyle karşılandı. Atv’de Müge Anlı’nın sunduğu programa Siverek’ten telefonla bağlanan bir bayanın Türkçesi yeterli olamayanınca Zaza’ca konuşmaya başlaması program akışında sansürlendikten sonra, Zaza’ca konuşan bayan yayından çıkarıldı. Bayanın Zaza’ca konuşması üzerine programa konuk olan kişi söylediklerini çevirmeden önce “Zaza’ca konuşabiliyor muyum?” sorusu üzerine Müge Anlı “Anlamadığımız bir şeyi yayına vermenin anlamı yok” dedi. Tepkiler çığ gibi büyüdü Müge Anlı’nın Zaza ’caya uyguladığı sansür ve Milyonlarca kişinin konuştuğu dile “Anlamadığımız bir şeyi yayına vermenin anlamı yok” demesi Zazalar tarafından tepkiyle karşılandı. Türkiye’nin farklı il ve ilçelerinde Zaza dili ile ilgili çalışmalarda bulunan birçok dernek ve grup yaptıkları basın açıklamasıyla, Atv ve Anlı’nın Zaza ‘caya sansür uygulamasına sert tepki gösterdi
(Videolu)-Atv’de yayınlanan ve Müge Anlı’ın sunduğu programa Siverek’ten telefonla bağlanan kadın, Türkçe bilmediği için Zaza’ca konuşunca sesinin kesilmesi ve Anlı’ın “Anlamadığımız bir şeyi yayına vermenin anlamı yok” demesi Zazalar tarafından tepkiyle karşılandı.

Atv’de yayınlanan ve Müge Anlı’ın sunduğu programa Siverek’ten telefonla bağlanan kadın, Türkçe bilmediği için Zaza’ca konuşunca sesinin kesilmesi ve Anlı’ın “Anlamadığımız bir şeyi yayına vermenin anlamı yok” demesi Zazalar tarafından tepkiyle karşılandı.

Atv’de Müge Anlı’nın sunduğu programa Siverek’ten telefonla bağlanan bir bayanın Türkçesi yeterli olamayanınca Zaza’ca konuşmaya başlaması program akışında sansürlendikten sonra, Zaza’ca konuşan bayan yayından çıkarıldı.

Bayanın Zaza’ca konuşması üzerine programa konuk olan kişi söylediklerini çevirmeden önce “Zaza’ca konuşabiliyor muyum?” sorusu üzerine Müge Anlı “Anlamadığımız bir şeyi yayına vermenin anlamı yok” dedi.

Tepkiler çığ gibi büyüdü

Müge Anlı’nın Zaza ’caya uyguladığı sansür ve Milyonlarca kişinin konuştuğu dile “Anlamadığımız bir şeyi yayına vermenin anlamı yok” demesi Zazalar tarafından tepkiyle karşılandı.

Türkiye’nin farklı il ve ilçelerinde Zaza dili ile ilgili çalışmalarda bulunan birçok dernek ve grup yaptıkları basın açıklamasıyla, Atv ve Anlı’nın Zaza ‘caya sansür uygulamasına sert tepki gösterdi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersiverek.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.